19 Ocak 2017 Perşembe

kilo vermek için yemek yiyin

Kilo Vermek İçin Yemek Yiyin

Evet, doğru okudunuz. Kilo vermeniz için yemek yemeniz gerekiyor. Ancak her önünüze geleni değil tabii ki. İşin sırrı sağlıklı beslenme ve aldığınız kalori miktarını kontrol altında tutmaktan geçiyor.

Kilo vermenizi sağlayacağı iddiasıyla, her gün farklı isim altında yeni bir diyet programı ortaya çıkmakta. Bir diyet listesinde yasaklanan yiyecek, diğerinde en çok tüketilmesi gereken besin maddesi olarak öngörülüyor. Bu durum, hangi diyetin doğru olduğu, hangi diyetin işe yaradığı, hangi uzmanın doğruyu söylediği, hızlı bir şekilde kilo verdiren diyetin aslında sağlıklı olup olmadığı konusunda beynimizi yoruyor.

Çağımız gereği hemen hemen hepimiz araştıran bireyler olduk (!) Bir kısmımız komşuya iyi gelen diyeti uygularken, diğer kısmımız her pazartesi diyete başlama sözleri vermekte; hatta söz verenlerin ciddi bir kısmı hakikaten pazartesi günü diyete başlamakta ama çok geçmeden pes etmektedir. Çünkü diyet kendisine uygun değildir. Zorlayıcı katı diyetler hiçbir insanın işine gelmez. Kimse çok ciddi bir rahatsızlığı olmadığı sürece, güle oynaya o birbirinden lezzetli yiyeceklerden (cips, kola,  çikolata, pasta, kek) vazgeçmek istemez.

Kadınlar bu konuda biraz daha dikkatli diyebiliriz. Çünkü onlar erkeklere oranla dış görünümlerine daha çok dikkat ederler. Kilo vermek istemedeki başlıca nedenin dış görünüm olması da içler acısı bir gerçek. Neden insanlar sağlığını bu kadar önemsiz görürler? Oysa temel amacımız sağlıklı beslenmek olmalı. beslenme bize sağlıklı ve uzun bir yaşam sağlar. Bununla birlikte iyi bir vücuda sahip olmamız yönünde en önemli etkendir. Yapılan araştırmalar hep bu yöndedir.


Her şeyden önemlisi insanlar biriciktir, insan vücudu ve sağlığı bu dünyadaki sahip olduğu bir çok şeyden daha değerlidir. İşte bu yüzden arkadaşınıza iyi gelen bir diyet size iyi gelmeyebilir. Herkesin metabolizması farklıdır. Siz hiç sizinle aynı şeyleri yediği halde hiç kilo almayan insanlarla karşılaşmadınız mı? Su içse yarayan, az yediği halde gün içerisinde bile kilo alan insanlar... Bunun en önemli sebebi sağlıksız, yağlı, ağır diye tabir edilen yiyecekler tüketmekten kaynaklanmaktadır. 

Saglıklı uzman kontrollü beslenmenin ve diyet yapmanın  en kolay yolu www.diyemse.com her türde diyet e uygun beslenme programları adresinize gelsin.
Ücretsiz diyetisyen hizmeti 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder